Förstasidan
Media arkiv
Live
Nyheter
Bildgalleri
Discography
Dubbel Trubbel
Länkar
Gästbok
MailLista
Community

Hyllnings CD till Olle Adolphsson

I den lilla boken som medföljer cd skivan får varje artist skriva lite.
Jakob Hellman skrev detta
 
"En av anledningarna till att jag gillar visor, att spela visor, är dom gitarrarrangemangsom jag har hittat och försökt lära mig.
Olle Adolphson har ofta skrivit egna, i form av noter när ackord skulle hasagt för mycket eller för lite eller fel saker. Det är inte alltid enkelt att lära sig spela dom, ens när det bara är fråganom ackord. Fullt av typiska gungande harmoniväxlingar och eleganta tonartshopp.
Men kanske ska dom inte varaenklare. När dom gör vardagliga saker och öden rätt så storslagna, känns alla nyanser (och dom dramatiska tonarts-bytena) som viktiga delar av själva låten och inte som utsmyckningar.
Jag tänker mig gärna (och det är inte så svårtatt tänka sig) att det ligger en massa arbete bakom för att ge sakerna sin rättmätiga märkvärdighet.
På samma sätt verkar det med texterna. Som en slags kärlek kan man tänka sig tiden och omsorgen som ju verkarha ägnats föremålen (och människorna och träden och djuren) för texten. För att vi ska upptäcka dom. Trots minbrist på bildning får jag lust att göra nåt själv, på eget sätt. Ägna tid.
Vad gäller mina egna bidrag på den här skivan så vet jag inte om jag har lyckats förmedla nåt av det här. Kanske,kanske inte, kanske nåt helt annat.
Det är två av de minst komplicerade bitarna. Mina båtar med text av Beppe istort sett i Adolphsons arrangemang fast långsammare och Lenas visa, en nästan politiskt romantisk visa.Att det blev med bara gitarr beror nog mest på att jag fick ändan ur vagnen så sent att vi inte hann med nånstörre orkestrering"

Recensioner

Recension av musiklandet.se om Dubbel trubbel

Recension av Dagbladet om hyllningsskivan till Olle Adolphsson "Dubbel trubbel"

©Jennifer Jevemo 2005-2007